26.9 C
Budapest
2020. augusztus 4., kedd
Elemi.hu
Külföld

Zavargásokba torkolló tüntetések voltak a chilei fővárosban a karantén ellen

Zavargásokba torkolló tüntetések törtek ki helyi idő szerint péntekre virradóra Chile fővárosában, Santiago de Chilében a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozások ellen.

A Cooperativa helyi rádióadó szerint a tiltakozók barikádokat emeltek és egy buszt is felgyújtottak. A rendőrség könnygázzal és vízágyúval oszlatott. Úgy tudni, lövések is eldördültek. Santiago de Chile hetek óta karantén alatt áll, ami miatt sokan nem tudnak pénzkeresethez jutni. Főleg a szegényebb városrészek lakói vonultak ismétaz utcákra, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellen tüntessenek. Ugyanakkor a járvány által erősen sújtott területeken él a chilei lakosság több mint fele.

A 18 millió lakosú dél-amerikai országban eddig 284 541 fertőzöttet azonosítottak, közülük 5920 beteg hunyt el a Covid-19-betegség szövődményeiben. Chile a fertőzöttek számát tekintve Latin-Amerikában harmadik helyen áll Brazíliát és Perut követve.

Forrás: MTI, fotó: timesunion.com

Kapcsolódó híreink

Orosz katonai segélyszállítmány indult Olaszországba

Dunai Tibor

Muhammed R. macsétával vágta szét a londoni rendőrt.

bojtilaszlo

BLM hiszti miatt tiltanak be sorozatokat és neveznek át ismert élelmiszereket

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben