7.6 C
Budapest
2020. április 5., vasárnap
Elemi.hu
Belföld Hírek

XVIII. Kerület: A Jobbik beáll az MSZP-s jelölt mögé.

Itt Gyurcsány, ott Orbán…

Csütörtök délben bejelentették a XVIII. kerületi (Pestszentlőrinc – Pestszentimre) technikai együttműködés eredményét: Szaniszló Sándor (MSZP) lett az ellenzék polgármesterjelöltje, megvan a 14 képviselőjelölt-írja az alfahir.hu.

Szaniszló Sándor közölte a közös sajtótájékoztatón, hogy a pártok technikai koalíciója működni fog az önkormányzat élén is, hiszen a jelöltek célja, hogy élhető legyen a kerület, valamint jó a viszony a szervezetek között, “megtalálták a közös hangot”.

A sajtótájékoztatón Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke arra kérte a választópolgárokat, hogy szavazzanak Szaniszló Sándorra, illetve Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltre. Szerinte Kunhalmi Ágnes (MSZP) 2018-as győzelmével a kerületben már megindult a változás. Az itt korábban országgyűlési mandátumot szerző és most megszólított szocialista politikus szerint a kerület csodát hajtott végre tavaly áprilisban, most az a feladat, hogy beteljesítsék a győzelmet ősszel is. Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta, ő lesz ennek az első számú aktivistája.

A Gy. Németh Erzsébet (DK) szerint a XVIII. kerületi győzelem az egyik kulcsa, hogy visszavegyék a Budapestet a Fidesztől.

A Jobbik országgyűlési képviselője, alelnöke Stummer János először köszönetet mondott a politikai partnereinek, hogy nagyon sok munkával tető alá hozták ezt a technikai együttműködést, ugyanakkor hangsúlyozta, a lényeg csak most kezdődik. Stummer János azt kérte a választópolgároktól, hogy ősszel a demokráciára, a többpártrendszerre, és a jogállamiságra szavazzanak.

Kaltenbach Jenő a Mindenki Magyarország Mozgalom részéről arról beszélt, hogy az MMM pont azért jött létre, hogy betemessék az árkokat, és boldogabb lenne, ha a pártok részéről korábban jött volna ez a felismerés.

Ferenczi István (LMP) beismerte, hogy bár a pártja korábban egyszerre volt a kritikusa a jobb- és a baloldalnak, azonban az EP-választáson egyértelmű üzenetet kaptak, hogy ez a helyzet megváltozott, ezért vesznek részt abban az együttműködésben, amivel a Fideszt ki lehet szorítani a hatalomból.(alfahir.hu)

Kapcsolódó híreink

Ágyipoloska-invázió a Honvédkórházban.

bojtilaszlo

Négy idősebb asszonyt támadott meg a többszörösen visszaeső bűnöző

Kiss Albert

Rendőrökre késeltek meg Veresegyházon, mentőhelikoptert kellett hívni

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben