18.8 C
Budapest
2020. június 7., vasárnap
Elemi.hu
Tudomány

WHO: Gyorsul a világjárvány terjedése

Gyorsul az új koronavírus világjárvány terjedése, de a folyamat lassítható – mutatott rá hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO).  A leginkább sújtott Olaszországban  ugyanakkor a halottak száma immár a második egymás után napon némelyest csökken.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója rendkívül aggasztónak nevezte, hogy már több mint 300 ezer COVID-19-esetet jeleztek, és  “ellentámadásra” szólította fel az országokat, minden egyes esetet tesztelve és karanténba helyezve a gyanús esetekkel közelről érintkezőket.

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a 360 ezret hétfő estére szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 15 488, 100 462 ember pedig meggyógyult.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Virológus: ígéretesnek tűnik Baranyi Lajos terápiája

Szabó Norbert

Pont azért nő a halottak száma, mert lélegeztetőgépre kötik őket?

Szabó Norbert

A gazdagokat teszi felelőssé a klímaváltozásért egy nemzetközi tanulmány

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben