14.6 C
Budapest
2020. május 28., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Hírek

Wass Albert után Horthyt is a szájára vette Karácsony

Horthy és mai követői nem elég sokszínűek…

Száz évvel ezelőtt Horthy Miklós fehér lóval vonult be Budapestre, hogy tetemre hívja a bűnös várost.(Erről videó itt.)Az eseményről szombat délután lovas megemlékezést tart a Mi Hazánk Mozgalom amelynek demonstrációjáról Karácsony Gergely Facebookon osztotta meg gondolatait.

Wass Albert után Horthy Miklóst is a szájára vette Karácsony.

Történészi beszámolók szerint Budapest 1919. november 16-án se fogadta kitörő örömmel a városba fehér lovon bemasírozó Horthy Miklóst – én ma kifejezett undorral és megvetéssel fogadom, hogy a Fidesz álellenzéki fiókpártja erre a napra emlékezve tart vonulást a városban – írta a főpolgármester, aki szerint a budapestiek száz évvel ezelőtt sem lelkesedtek Horthy-ért, és ma sem tűrik, hogy bárki magas lóról beszéljen hozzájuk.

A kirekesztéshez, gyűlöletkeltéshez, a választójog és a parlamentarizmus korlátozásához, tűrhetetlen szegénységhez, majd háborús pusztuláshoz vezető elitista, autoriter rendszernek a budapestiek már a Horthy-korszakban is ellenálltak, és ezt teszik ma is” – folytatta Karácsony, aki szerint Horthy mai követői nem viselik Budapest “sokszínűségét, európaiságát, kultúráját és szabadságszeretetét”.

A Mi Hazánk emlékező felvonulása ellen egy összellenzéki kiállás is volt, kb. 17 ember részvételével, Kunhalmi színésznővel ez élen. (index/facebook)

 

Kapcsolódó híreink

Öt évre bebetonozták Kálmán Olgát, a havi 1 millió mindenképpen jár neki!

Dunai Tibor

Meghalt a Szent László kórházban egy koronavírusos beteg

Szabó Norbert

Legyünk büszkék! – ma van a “kiskormányzó” születésnapja

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben