14.8 C
Budapest
2020. március 29., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Környezetvédelem

Volner: Az O1G nem mondanivaló.

Színtelen, szagtalan figurák, pojácák…

 

Volner János a Mi Hazánk politikusa a facebook oldalán fejtette ki gondolatait az ellenzék eredménytelenségéről. Szerinte az ellenzéki politikusok, pártok nem hisznek Orbán Viktor leváltásában.

 

Sok volt és jelenlegi jobbikos felkapta a fejét Vona Gábor néhány nappal ezelőtti kijelentésére: szerinte a Fideszt egyszerűen nem lehet leváltani, csak külső erő mozdíthatja el. Beszélt arról is, hogy sem Toroczkai László, sem Volner János Jobbikból való távozása nem lepte meg, mert nyilvánvalóak voltak a köztünk levő politikai nézetkülönbségek. Ez azért fontos, mert a Jobbik és az őt támogató balliberális sajtó karaktergyilkos rágalomkampányt indított a lejáratásunkra és igyekezett nevetséges vádakkal befeketíteni a személyünket.- Kezdett bele Volner.

Majd folytatta: De vajon igaza volt-e az expártelnöknek és valóban nem lehet leváltani Orbán Viktorékat? Egyáltalán igaz az, hogy a Jobbikkal kiegészült balliberális nagykoalíció komolyan gondolja a Fidesz kormányzásának megdöntését? Először is meg kell állapítanunk:

A BALLIBERÁLIS ELLENZÉK GYAKORLATILAG ABBAHAGYTA A KORMÁNYVÁLTÁS NEVŰ PROJEKTET.

Teljesen reménytelen vállalkozásnak tartják, ami abból is látszik, hogy kizárólag egymás szavazóira vadásznak. Az LMP-s Demeter Márta, a Jobbik “szövetségese” kifejezetten az egykor volt nemzeti párt elbizonytalanodott szavazóit próbálja elhódítani Facebook hirdetésével, a szocik a DK szavazóira vadásznak, a momentumosok az LMP-sekre és ugyanez természetesen igaz fordítva is. Csupán egyetlen párt van versenyben a Fidesz szavazóiért, a bevándorlást egyértelműen ellenző, konzervatív, nemzeti alapokon építkező Mi Hazánk Mozgalom. A balliberálisok reménytelennek tartják, ezért meg sem próbálják csökkenteni a kormánypárti tábort, boldogan beérik néhány helyi győzelemmel az önkormányzati választáson. Fel kell tennünk a kérdést: ezért kellenek nekik a parlamenti helyek? Igen! Vajon nem úgy hívják ezt, hogy megélhetési politizálás? Dehogynem! A fentiek ismeretében aligha csodálkozhatunk azon, hogy a közvélemény-kutatók immár 50 százalék feletti támogatást mérnek a Fidesznek.

 

Az ellenzék válsága több okra vezethető vissza. Ebből az első és legfontosabb, hogy a baloldali és liberális politikának egyszerűen nincs többségi támogatottsága Magyarországon. Volt már balliberális kormányzás, tudjuk milyen, köszönjük, de többet nem kérünk belőle – üzente a magyar nép 2010-től minden egyes választáson. Az üzenet egyértelmű.-Fogalmazott a politikus.

 

A másik ok: egyszerűen nincs ellenzéki mondanivaló. Az ugyanis nem mondanivaló, hogy O1G. Az csupán politikai szintre emelt, kormányképtelen trágárság. A Fidesz által felvázolt jövőkép egyértelmű: azt üzenik Magyarországnak, hogy ők a nemzeti politizálás talaján működő, polgári Magyarország leghitelesebb képviselői. És amíg ezt senki nem tudja tőlük sikeresen elvitatni, vagy nem képes ezzel szemben versenyképes, hihető jövőképet kínálni, addig nem lesz semmilyen kormányváltás. A kormányváltásra alkalmas ellenzéki jövőkép felvázolásához azonban intellektusra volna szükség, márpedig a balliberális oldalon ebben is hiány van. Trollkodó politikai akciókra építik az imázsukat, nekik Bangónék, Jakab Péterek, Kunhalmi Ágnesek és Tordai Bencék kellenek. A megfontolt politikus hitelességét 5 percnyi, kétes hírnévre cserélték, aztán csodálkoznak, hogy a választók eszerint is ítélik meg őket. A pojácák érdekesek lehetnek ugyan, de az ember nem bízná rájuk a hazáját.

 

Végül, de nem utolsósorban a balliberális pártok válságának okaként meg kell említeni a vezető személyiségek hiányát is. A DK-t leszámítva csupa harmadik vonalas kisstílű, rosszul kommunikáló politikust láthatunk a pártelnöki székekben feszíteni. Most őszintén: kit érdekel egy Tóth Bertalan, egy Sneider vagy egy Keresztes? Ezeknek a figuráknak a nevét meg sem jegyzi a közvélemény, mert egyszerűen nincs miért. Színtelenek, szagtalanok, érdektelenek. Kevés kivételtől eltekintve csak a baráti sajtónak mernek nyilatkozni és semmi meglepőt, vagy érdekeset nem tudnak mondani. Ráadásul a saját politikai mozgásterüket tették tönkre azzal, hogy a trolljaikat küldték csatasorba. Az ellenzéki szavazók ingerküszöbe a látványos trollkodások miatt megemelkedett, egy megszokottan lapos pártelnöki sajtótájékoztatóra már senki nem figyel.-Zárta elemzését Volner, melynek tartalmával a kommentelők igen nagy része egyet is értett.

 

Kapcsolódó híreink

Védjegy nélküli lett Harry herceg

Kemény János

Mi Hazánk: Az Orbán-kormány politikája kevés

Szabó Norbert

Gyorsan elszálló balliberális ígéretek

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben