26.9 C
Budapest
2020. augusztus 4., kedd
Elemi.hu
Humor Külföld

Viszkető bikafenék okozott áramkimaradást Skóciában

Egy négy éves bikának köszönhetően nagyjából nyolcszáz otthonban volt áramkimaradás Skóciában, mivel annyira hevesen vakarta a fenekét egy villanyoszlopon, hogy leverte az azon lévő transzformátort – számol be az esetről a BBC.

Órákig áram nélkül maradt a három érintett skót falu, míg az áramszolgáltató munkatársai sikeresen helyre nem állították az áramszolgáltatást.

Hazel Laughton, a Ron névre hallgató bika tulajdonosa a BBC-nek elárulta, már az is valóságos csoda, hogy az állatra nem esett rá a lezuhanó transzformátor, ráadásul még a 11 ezer voltos vezeték sem ütötte agyon.

Noha az eset csütörtökön történt, a lezuhant transzformátorra csak másnap figyeltek fel. Az SP Energy Networks nevű elektromos vállalat mérnökeinek elmondása szerint az áramkimaradás nagyjából nyolcszáz házat érintett Chapelton, Strathaven és Glassford településeken. Az áramszolgáltatást csak az azt követő reggelre állították helyre.

A bika tulajdonosa ezután közösségi-oldalon kért elnézést minden érintettől. A poszt a LADBible cikke szerint több mint húszezer like-ot kapott, így Ron helyi hírességgé vált.

(BBC nyomán – Fotó: Hazel Laughton )

Kapcsolódó híreink

Elutasították az azonos neműek házasságát a Fülöp-szigeteken

Kiss Albert

Japánban jóváhagyják a “REMDESIVIR” gyógyszert a Covid-19 betegségre

Dunai Tibor

Az AfD egyik politikusa szemeteszsákot húzott Carl Marx-ra (videóval)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben