14.6 C
Budapest
2020. május 28., csütörtök
Elemi.hu
Hírek

Visszatértek az elvtársak, és ott folytatják, ahol abbahagyták

Akinek bármi kétsége lett volna afelől, hogy az önkormányzati választásokon megerősödött, jelentős helyeken pozícióba került balliberálisok ne ugyanazt folytatnák, mint 2010 előtt, az egyre-másra győződhet meg róla, de igen, azt fogják.

Értve ez alatt, hogy gyakorlatilag még a látszatra sem ügyelnek. Újra és újra merülnek fel, és kerülnek helyzetbe olyan baloldali politikusok, kik 2010 előtt olyan szinten elhasználódtak, lejáratódnak már, hogy kevesen gondolták volna, valaha újra visszatérnek.

És mégis.

Folyamatosan kerülnek elő a “kukákából” a rossz emlékű nevek Karácsony Gergely mellett.

Mint például Draskovics Tibor, volt, pénzügyminiszter, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. igazgatósági tagja lett, egyébként 644 ezer forintos fizetéssel.

A Népszava meg is kérdezte a dologról, mire ő így felelt:

 „az ellenzéki összefogás pártjai keresték meg, és ő örömmel mondott igent, de jelenleg még nincs abban a helyzetben, hogy ennél többet mondjon”.

Ez mindenesetre már a régi Draskovicsot idézi, korában is, ha számára kényelmetlen kérdést tettek fel neki, rendre mellébeszélt.

De folytassuk tovább, a közlekedési cég felügyelőbizottságába bekerült Czeglédy Gergő óbudai egyéni képviselő, MSZP-s politikus, akiről azt tartják, üzleti kapcsolatban állt a Fidesszel.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatótanácsába beválasztották Tordai Csaba alkotmányjogászt, a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormányok államtitkárát és Kolber Istvánt, aki a Gyurcsány-kormány fejlesztési minisztere volt, neki egyébiránt 322 ezer forintot szavaztak meg. 

(Kolber István és Gyurcsány Ferenc – Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA)

A Fővárosi Csatornázási Művek igazgatósági tagja lett Atkári János volt SZDSZ-es alpolgármester, Demszky Gábor korábbi helyettese, aki később Tarlós István munkáját is segítette tanácsadóként. Atkárit egyébként személyesen Karácsony jelölte, ezzel ő maga büszkélkedett el. A cég felügyelőbizottságba Szabó Zoltán DK-s politikus is bekerült.

A Fővárosi Vízművek igazgatóságába beült többek között Józsa István volt MSZP-s képviselő, Magyar György ügyvéd és Boruzs András, a Magyar Liberális Párt alapítója, pártigazgatója is.

Aztán van itt még egy érdekes figura, aki volt már minden, még jobbikos is.

Igazgatósági tag lesz a BKK-ban Körömi Attila, aki a 2000-es évek elején még fideszes parlamenti képviselő volt, aztán a Jobbikban is próbálkozott, idén pedig már Pécsen indult a választáson, momentumos színekben. Ő egyébként 483 ezer forintot keres majd havonta. 

Karácsony szerint semmi probléma a fent lévők személyével, ő csak azért csalódott, mert nem sikerült kiegyensúlyozottan tartani a nemek arányát. Szerintünk viszont óriási, égető gond, hogy visszaköszön a 2010 előtti világ. De nem csupán ez önmagában, hanem, hogy a Fidesz ígéretei ellenére nemhogy nem számoltatta el Gyurcsányékat, de mint fentebb kiderül, több helyütt üzleti összefonódások is felfedezhetők, így annyira nem is meglepő.

Mi viszont azt gondoljuk, hogy az elmúlt 30 év összes szereplője bebizonyította, hogy leszerepelt, ezért válasszunk egy harmadik utat.

(444 és Index nyomán Elemi.hu, címlap fotó: Magyar Narancs)

Kapcsolódó híreink

Kisfiút próbált megerőszakolni Újpesten.

bojtilaszlo

Szélsőséges iszlamista fegyveresek föld alatti járataira bukkantak Szíriában

Kiss Albert

Meghalt 6 beteg és 3713-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben