2020. június 1., hétfő
Elemi.hu
Gazdaság

Virágágazat már most teljesen csődbe ment

A szigetszentmiklósi virágpiacon olyannyira nem voltak vevők, hogy az árusok inkább bezártak, és a kórházakba vitték a virágokat – köszönetképpen az egészségügyi dolgozóknak.

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közleményt adott ki arról, hogy máris több ezer család megélhetése forog kockán a koronavírus kapcsán bekövetkezett egészségügyi és gazdasági helyzet miatt.

A több generáció óta vágott virág-, virágpalánta- és díszfaiskolai termesztéssel foglakozó kertészetek, e termékek értékesítésével foglakozó vállalkozások, kisebb, nagyobb kertészeti árudák, virágüzletek kerülnek nehéz helyzetbe.

A kidobásra ítélt növényeket a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetéhez tartozó virágtermesztéssel foglalkozó kertészetei most szintén jótékony célokra ajánlják föl – ennél többet sajnos most nem tehetnek.

Forrás: MTI

Kapcsolódó híreink

Miközben a fizetések csökkentek, az árak durván megemelkedtek a boltokban

Irányi Dániel

Meghátrál a kormány az önkormányzatok nyomására?

Irányi Dániel

Óriási bajban az euróövezeti feldolgozóipar

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben