18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Külföld

Viccből köhögött le másokat egy amerikai, terrorizmus vádjával állították bíróság elé

A 33 éves John Swaller a Missouri keleti részén fekvő Cuba nevű városkában bement a helyi boltba, a hűtőpultra ráírta, hogy Covid-19, és szándékosan ráköhögött néhány vásárlóra. A hűtőpultra többször rá is lehelt.

Ez a fajta viselkedés (sajnos) nem egyedi, és nem is kizárólag az Egyesült Államokra jellemző. Mint arról korábban beszámoltunk, Svédországban ez a bevándorlók legújabb szórakozása, de Kecskeméten is történt hasonló.

Európában a hatóságok nem kezelik kiemelten az ilyen eseteket, általában elintézik egy legyintéssel, mondván “biztosan csak vicceltek”. Nos az USA-ban nem ilyen lágyszívűek a hatóságok. Ezt John Swaller is megtapasztalta, mikor a védőruhás rendőrök a helyszínre érkeztek, és őrizetbe vették.

Swaller 25 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet ugyan, ám a vád ellene terrorcselekmény gyanúja.

Doug Shelton, Cuba rendőrfőnöke azt mondta a helyi lapnak, hogy még nem tudja, Swaller fertőzött-e az új típusú koronavírussal. A boltot lezárták és azonnal fertőtlenítették.

Nem ez az első eset az Egyesült Államokban, hogy valakit bíróság elé állítanak a járvánnyal összefüggésben. Pennsylvaniában azért tartóztattak el egy nőt, mert 35 ezer dollár értékű árucikkre köhögött rá egy élelmiszerboltban. A virginiai Purcellville-ben a rendőrség ugyanezen okból vette őrizetbe tizenévesek egy csoportját.

(MTI – Fotó: Getty Images)

Kapcsolódó híreink

Fico: Nem akarok összefüggő muszlim közösséget Szlovákiában

Szabó Norbert

Musztafa amerikai templomoknál akart robbantani.

bojtilaszlo

Súlyos a helyzet a török-görög határon

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben