20.9 C
Budapest
2020. augusztus 3., hétfő
Elemi.hu
Belföld Bűnügy Hírek

Vascsővel verték agyon a vállalkozót

Az I.r. vádlott 2014 nyarán rendszeresen látogatta a sértett által üzemeltetett büfét, célirányosan megfigyelte a bevétel alakulását, a készpénz kezelésével és a kassza működésével kapcsolatos gyakorlatot. Elhatározta, hogy kirabolja a vállalkozót, ezért két ismerősével együtt a sértett házához ment, a bejárat melletti bokrokban elrejtőzött, míg a III.r. vádlott a háztól nem messze leállította az autót és figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését.

Amikor a vállalkozó megérkezett autójával, a bokrok takarásában rejtőző I.r. és II.r. vádlott odalépett hozzá, majd a II.r. vádlott a nála lévő vasrúddal nagy erejű ütést mért a férfi fejére, aki ettől a földre esett és legfeljebb 1-2 percen belül életét vesztette. A két vádlott a sértett nadrágját a benne lévő összesen 1.200.000 Ft készpénzzel és egy mobiltelefonnal együtt elvitte a helyszínről.

Az I.r. vádlott másnap értesült a sértett haláláról és ekkor egy korábban rendőrként dolgozó ismerősének elmondta, hogy az általa tervezett rablás során, az elkövetők a tőle kapott megbízást túllépve megölték a sértettet. Az I.r. vádlott ismerőse ezt követően az elmondottakat korábbi felettesével megosztotta, aki értesítette a nyomozóhatóságot, így került sor a három vádlott elfogására.

Az I.r. vádlottat bűnsegédként nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt, mint visszaesőt 18 év fegyházra és 10 és közügyektől eltiltásra ítélte, a II.r. vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, a III.r. vádlottat pedig bűnsegédként elkövetett rablás bűntette miatt 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az I.r. és a II.r. vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, míg a III.r. vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

Kapcsolódó híreink

Vincze Gábor: A románok többsége még mindig veszélyforrást lát az erdélyi magyarságban

Gabay Dorka

Karácsony Gergely módosabb, mint Orbán Viktor

Irányi Dániel

“Románia a Tiszáig tart” Traian Băsescu szerint

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben