5.8 C
Budapest
2020. március 31., kedd
Elemi.hu
Belföld Bűnügy Kiemelt

„Vasárnap óta nincsenek rablások, lopások”

Farkas Viviennel, a Mi Hazánk sályi tagjával beszélgettünk arról, milyen a hangulat a településen a vasárnapi tüntetés után.

Milyen a hangulat Sályon?

Ha arról a “rettegésről” szól a kérdés, amelyet a sajtó egyik része fúj fel, nevetnem kell. A felfújás alatt például a Népszavára gondolok, amelyik azt hazudja, hogy nem nyilatkozom. Nem is kerestek. Egyébként már vasárnap kezdték azt a hazugságot a helyi bűnözők, hogy féltik a gyerekeiket, mert “jönnek Toroczkaiék, megölik, megerőszakolják őket”. Ezt konkrétan azoktól az iskolai dolgozóktól tudjuk, akik elmondták, a cigánygyerekek szülei beléjük verték ezt a minden alapot nélkülöző félelmet. Valójában senki nem fenyegette itt a cigányokat, ők fenyegetik folyamatosan a magyarokat.

A bűnözők még mindig fenyegetik Önt is?

Folyamatosan, de csak az interneten, ismeretlenek. Kommentekben megy a mocskolódás, fenyegetőzés. Itt helyben csak annyit tapasztalok, hogy néhány cigány csúnyán néz rám, azt pedig már megszoktam, hogy e bűnözők azt akarják, költözzek el. De, és ezt szeretném hangsúlyozni, vasárnap óta nincsenek lopások, rablások, kocsifeltörések, ezek sajnos ugyanis mostanra a mindenapjainkká váltak. Sályon már alig műveljük kertjeinket, mert mindent ellopnak. Megölték a háztáji gazdálkodást, a házak teljesen elértéktelenednek – ha eddig még nem bontották le a putri életmódúak.

Iskolai agresszió?

A helyi iskolába és óvodába csak cigányok járnak, mert minden magyar család már máshová járatja gyermekét, a leírhatatlanul sok iskolai agresszió miatt. A gyöngyöspatai helyzet sokunk számára ismerős, és nagyon sok magyar faluban ugyanez a helyzet.

Hogyan jutott idáig a falu?

1983 óta ugyanaz vezeti a falut. Az akkor tanácselnök, most fideszes független polgármester nem lép fel azokkal a családokkal szemben, akik rendre megszavazzák őt. Én magam is elindultam a legutóbbi választáson és a polgármester fizetett sleppje most is hangulatot kelt azzal a hamis szöveggel, hogy a vasárnapi tüntetés az én személyes bosszúm volt, amiért nem nyertem. Ez nem igaz. El kell mondanom azt is, hogy a falu magyarsága nagyon türelmes volt mindvégig, törekedett a békés együttélésre, de szó nincs békéről. A bűnözők nem békét akarnak.

Vasárnap a bűnözők egy csoportja megpróbálta megzavarni a Mi Hazánk megemlékezését, amelyen Ön is részt vett.

Igen és ezúton tolmácsolom a falu magyar lakosságának nevében a hálánkat, amiért Toroczkai László felhívta a figyelmet helyzetünk súlyosságára és tarthatatlanságára, egy méltóságteljes megemlékezés keretében. Sok helyi magyar jött volna még, de a bűnözők több csoportja elállta a bevezető utakat, teljesen törvényellenesen, illetve sokak a kisebbség agresszív fellépését látva nem mertek eljönni. Sajnos, a magyarok egy része még mindig fél, és látva a helyi vezetés és az országos kormányzat érthetetlen tétlenségét, nem is alaptalanul.

Joó György – elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Nyári időszámítás: Most vasárnap óraátállítás

Szabó Norbert

Megerőszakolt és megölt egy kislányt, de megúszta mivel 75 tevét adott a családnak

Dunai Tibor

A világhírű ukrán sebész szerint a betegségek legfőbb kiváltó oka a lustaság és a mohóság

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben