Van még lejjebb: újabb kártérítés a gyilkosnak!

By on 2019.09.24. 0 1054 Views

Tovább borzolja a kedélyeket a Szögi Lajos agyonverése miatt elítéltek sorsa. Közfelháborodást váltott ki nyáron, amikor egyikük, ifj. Horváth Dezső feltételesen szabadulhatott, tekintettel a jó magaviseletére. Neki korábban ötmillió forintot ítélt meg „az emberhez méltatlan” fogvatartási körülményei miatt a bíróság. A pénz végül a Szögi családhoz került. Nemrég ugyanez a kártérítési folyamat ismétlődött meg.

Újabb olaszliszkai lincselő tartott igényt kártérítésre a rossz fogva tartási körülmények miatt. – A Szögi Lajost meglincselő nyolc helyi roma közül Fercsák Györgynek hatmillió forintot ítélt meg az illetékes bíró – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Helmeczy László, az áldozat családjának jogi képviselője.

Szögi Lajos tiszavasvári tanár két gyermekével 2006. október 15-én hajtott át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, amikor személy­autójának szaladt egy roma kislány, aki az árokba esett, de nem sérült meg.

Ennek ellenére az utcára tóduló családtagok agyonverték a pedagógust, aki a helyszínen életét veszítette. Helmeczy László ügyvéd 11 évvel ezelőtt polgári perben 46 millió forint kártérítést ítéltetett meg a bestiálisan kivégzett férfi hozzátartozói­nak.

(Magyar Nemzet)

Emlékeztetőül, egy másik olaszliszkai gyilkost így várta a börtön előtt Toroczkai László és a Mi Hazánk: