13.7 C
Budapest
2020. június 2., kedd
Elemi.hu
Hírek

Valakit nagyon zavart a magyar nyelvű molinó Erdély multikulti fővárosában

A kolozsvári fényfesztivál egyik sétatéri installációján tépték le a magyar nyelvű tájékoztatást (is) -írja a Főtér.ro.

A Lights On Romania fényfesztivál kolozsvári viszonylatban úttörőnek számító kezdeményezése volt, hogy a magyar közönség felé való nyitás jegyében magyar nyelven is kommunikálni kezdett. Eleinte a virtuális térben, azaz a közösségi oldalakon és a fesztivál honlapján tűntek fel a magyar nyelvű tájékoztatások, majd a köztereken is: a legtöbb installáció környezetében három nyelvű molinót helyeztek el. Pár nap telt el azóta, és a molinókat máris megrongálták.

Oláh Emese alpolgármester a Facebook-oldalán adta hírül a sajnálatos történést. Az írja: az ünnepvárás jegyében Kolozsváron még van, aki gyűlöletet gerjeszt és magyar nyelvű molinók megrongálását tartja „méltó” cselekedetnek.

A bejegyzéséhez csatolt fotók azt tanúsítják, hogy nemcsak a magyar molinót tépték le a Sétatéren, hanem az angolt is.

(foter.ro)

Kapcsolódó híreink

Közgyűlést hívott össze a Traumatológus Társaság az összeomló baleseti sebészeti ellátás miatt.

bojtilaszlo

Székelyföld: kétmillió hektár terület magyar kézen, a románok nem nyugszanak

Kemény János

Miért lettem youtuber? (videó)

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben