22.9 C
Budapest
2020. július 6., hétfő
Elemi.hu
Kiemelt Környezetvédelem

Vaddisznó invázió a Balatonon – széttéptek egy kiskutyát Révfülöpön

Az erdőkből a balatoni nádasokba költöztek a dúvadak, és a környékbeli településeken keresnek ennivalót. Balatonszepezden feltúrták a strandot, emiatt azt le is kellett zárni. De az anyakocák gondolkodás nélkül harcba bocsátkoznak az ebekkel. Balatonalmádiban például tavaly széttéptek egy kiskutyát, Révfülöpön pedig egy dúvad a kerítésen keresztül szúrta meg agyarával a házőrzőt.

“A vaddisznók a nádasba már nem csak dagonyázni járnak, hanem ott is laknak” – mondta az InfoRádiónak Kondor Géza, Révfülöp polgármestere. Aki a saját kertjében csapdával fogott már tucatnyi vaddisznót. Ugyanis a vadászok a jogszabályok miatt turistaszezonban, belterületen ki se lőhetik a dúvadakat.

Forrás: indirekt.hu

Kapcsolódó híreink

Zártkapus lesz a Bulgária-Magyarország mérkőzés

Dunai Tibor

Leszámolást ígér az önjelölt roma vezető, másikuk gárdát akar és vasvillát fogna

Kemény János

Egy budapesti ügyvédnő bérgyilkost fogadott fel

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben