7 C
Budapest
2020. március 31., kedd
Elemi.hu
Belföld Hírek

Vádat emeltek egy palesztin férfi ellen szexuális erőszak kísérlete miatt

Egy palesztin férfi hajnali órákban támadt egyedül közlekedő nőkre Budapesten; az ügyészség szexuális erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja – írja a fővárosi főügyészség közleményében.


32 éves palesztin férfi 2018. április 29-én a hajnali órákban a III. kerületben követni kezdett egy nőt, majd belépett utána egy társasházba. A férfi az aulában szexuálisan is bántalmazni akarta a sértettet, ezért földre nyomta és megütötte, a sértett azonban ellenállt, így a férfi célja nem valósult meg.

A nő könnyű sérüléseket szenvedett, a támadás azonban alkalmas volt súlyos sérülés okozására is. A férfi 2018. október 20-án a hajnali órákban, a XIII. kerületben egy másik nőt is követni kezdett, és egy lépcsőház előterében utolérve, szintén szexuális céllal megtámadta. Ez a sértett is ellenállt, és sikerült kilöknie a férfit az ajtón. A nő könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfi ellen a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 2 rendbeli szexuális erőszak bűntettének kísérlete és egy rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.
A vád szerinti bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra figyelemmel – kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A vádlott 2019 szeptemberéig letartóztatásban volt, ezt követően a bíróság döntése alapján bűnügyi felügyelet alá került.

Kapcsolódó híreink

Mindszenty bíboros a kommunizmusról

Szabó Norbert

Fennakadások a nemzetközi küldeményforgalomban

Dunai Tibor

Milyen jövő vár Svédországra?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben