18.8 C
Budapest
2020. június 7., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Külföld

USA: A Mohamed bekerült a 10 leggyakoribb keresztnév közé

Lányoknál pedig az Aaliyah…

Bekerült a 10 leggyakoribb keresztnév közé az Egyesült Államokban a Mohamed, írja a CNN. A név sokáig nagyon ritka volt, a 100 leggyakoribb fiú utónevek közé is csupán 2013-ban került be.

A muszlim proféta nevét többnyire a muzulmán vallású családokban kapja meg az elsőszülött fiú.

A CNN-nek nyilatkozó Linda Murray, a BabyCenter nevű, demográfiával foglalkozó szervezet vezetője azt mondta, hogy a kutatásukban 600 ezer szülőt kérdeztek meg, hogy milyen nevet adtak a gyermekeiknek. A Mohamed különböző írásai, például a Mohammadot és a Muhammadot is egyaránt Mohamednek számoltak. Épp ez az, ami miatt a kutatásban a Mohamed bejutott az élbolyba, ugyanis az állami utónévlistában külön számolnak mindent, amit különböző írásmóddal írnak. Emiatt ott 2018-ban a Mohamed csak a 345. leggyakoribb név volt.

A Mohameddel együtt a leggyakoribb muszlim lánynév, az Aaliyah is bekerült a 10 leggyakoribb név közé.(index)

Kapcsolódó híreink

Ukrajnában több helyen megtiltották a lakhely elhagyását a hétvégére

Kiss Albert

Túrkevéről jött az idős néni kirablója.

bojtilaszlo

Életfogytiglan a migránspárti aktivistát meggyilkoló marokkói kamionsofőrnek

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben