22.9 C
Budapest
2020. július 6., hétfő
Elemi.hu
Gazdaság

Ukrajnának nagyon betett a leállás, 70 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma

Az ukrajnai foglalkoztatási központok adatai szerint az országban mára 70 százalékkal többen vannak állandó munkahely nélkül, mint egy évvel korábban, közli a delo.ua.

Az utóbbi egy hét során 16,6 ezerrel nőtt a hivatalosan nyilvántartott munkanélküliek száma. Ezzel a június 1-i állapot szerint 511 267 ukrán állampolgárnak nincs munkahelye sem jövedelme. Ez közel 70 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának mutatóját.

A koronavírus miatt elrendelt karantén időszakában a foglalkoztatási központokban 249 028 állást keresőt vettek nyilvántartásba. E szerint a munkaközvetítőknél jelentkezettek számában az előző év hasonló időszakához képest ez csaknem 80 százalékos növekedést jelent. A nyilvántartott munkanélküliek közül 425 ezren kapnak munkanélküli segélyt. A portál emlékeztet rá, hogy a kormány 6 milliárd hrivnyát különített el a koronavírus elleni harcra félretett alapból a karantén miatt állás nélkül maradottak támogatására. A legfrissebb adat szerint ebből már 2,3 milliárd hrivnyát kifizettek 156 000 bajba jutottnak.

Forrás: delo.ua./KH

Kapcsolódó híreink

Kicsit vérlázító: olcsóbb lett a benzin, erre jövedéki adót és áfát emel rajta a kormány

Kiss Albert

Lassan Magyarország is kicsúszhat a kukoricatermő övezetből

Kiss Albert

Meghosszabbította a leállást a Magyar Suzuki

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben