23 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Ukrajnában felszámolják a szociális segélyeket

Az ukrán kormány arra készül, hogy felszámolja a szociális segélyek túlnyomó részét, mivel túl sok van belőlük.

Erről a glavcom.ua-nak nyilatkozott Roman Jermolijev helyettes pénzügyminiszter. Mint közölte, Ukrajnában túl sokféle a szociális segély. Vannak olyanok, amelyek a múlt század kilencvenes éveitől léteznek és havi 5 vagy 7 hrivnyás támogatást tesznek lehetővé, ami nevetséges és teljesen felesleges. Az állam évi százmilliárd hrivnyát költ az ilyen, teljesen értelmetlen segélyekre, amelyeket mos fel fog számolni a kormány.

A cél az, hogy csak egyféle állami segély legyen, de az valóban segítsen a polgároknak. A pénzügyi és a szociális tárca is azon dolgozik, hogy létrehozzon egy egységes nyilvántartást a családok anyagi helyzetéről és összetételéről, hogy annak alapján ítélhessék oda a szociális segélyt és a rezsitámogatást. Az állami támogatás uniformizálása lehetővé teszi, hogy több pénz jusson az egészségügyre és a közoktatási intézmények segítésére.

Jermolijev úgy véli, hogy az elképzelést 2022 és 2023 folyamán sikerül megvalósítani.

Forrás: KH/glavcom.ua

Kapcsolódó híreink

Mozgósító felhívás a Székely Szabadság Napjára

Kemény János

Rendőrök tették tisztába és etették meg a csecsemőt, akit a drogos apa elhanyagolt

Szabó Norbert

Feljelentik az ügyészséget, mert nem tették előzetesbe a fideszes Simonkát

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben