11.2 C
Budapest
2020. április 3., péntek
Elemi.hu
Hírek Környezetvédelem

Újrahasznosított szennyvízzel varázsoltak erdőt a sivatagba

Az elsivatagosodás szerte a világon aggasztja a tudósokat immár egy évtizede, de Egyiptomban különösen jelentős problémának számít, hiszen az ország területének 96 százalékát borítja sivatag.

A Serapium erdő egy 2007-ben indított, Nagy Zöld Fal névre keresztelt program részeként jött létre, amely az afrikai Száhel-övezet sivatagos területeit szeretné visszaerdősíteni. Az övezet a 70-es években még sűrű növényzettel borított terület volt, ám a lakosság terjeszkedése, a nem fenntartható földművelés és a klímaváltozás együttes hatására rövid idő alatt teljesen elsivatagosodott.

Az alig 2 négyzetkilométeres erdő a 400 000 lakosú Iszmáilija város közelében fekszik, ahol a lakosság évente több millió liter szennyvizet termel. Az erdőtől nem messze a szennyvizet óriási, mikroorganizmusokkal teli tartályokba vezetik, ahol külön oxigén hozzáadásával gyorsítják a bakteriális tisztítási folyamatot. Ezután a megtisztított vizet csöveken keresztül vezetik át az erdőbe.

(elobolygo.hu, kép illusztráció)

Kapcsolódó híreink

Kisgyerekek előtt verte agyon egy baltával kutyáját és kölykét.

bojtilaszlo

Vádat emeltek Simonka György fideszes parlamenti képviselő ellen.

bojtilaszlo

“Minden szava hazugság” – villámriport a Hunnia-ügy tárgyalásáról

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben