18.8 C
Budapest
2020. június 7., vasárnap
Elemi.hu
Belföld Hírek

Hármast kapott, ezért szurkálta össze tanárát a győri diák

Már az óra elején megmondta: hogyha hármast kap a fizikadolgozatára, leszúrja a tanárt. Majd amikor tényleg hármast kapott, hátba szúrta” – állította több diák az Indexnek a 17 éves fiúról, aki megkéselte tanárát Győrben.

A diákok elárulták, a tanárnőről egyik osztálytársuk rángatta le a teljesen elborult fiút, aki egy bicskával támadt a pedagógusra. Az egész három másodperc alatt történt, aztán két másik tanár rohant be a terembe, akik azonnal kivitték a nőt, állítják a diákok. Három perccel később a rendőrök is megjöttek,

addig András „halál nyugodtan ült, és azt hajtogatta, hogy ebből majd tanul”.

A tizedikes tanulót a rendőrök bilincsben vitték el az iskolából, és emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, kihallgatása most is tart, olvasható a Police.hu-n. A fiú osztálytársai közül többen sokkos állapotba kerültek.

A történtekről az iskola igazgatója nem akart nyilatkozni, Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja az Indexnek viszont azt mondta, nagyon sajnálják, megrendüléssel értesültek a történtekről.

Mindent megteszünk a diákok és kollégák érdekében, hogy ez az ügy tisztázásra kerüljön. A rendőrség is vizsgálódik, mi pedig pszichológus és más segítők közreműködésével igyekszünk segíteni.

A megszúrt tanárnőt kórházba szállították és jelenleg is megfigyelés alatt tartják. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell. Úgy tudjuk, a nő állapota stabil, nincs életveszélyben.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter közleményben reagált a történtekre. Ebben azt írják, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium megdöbbenéssel fogadta a győri iskolában történt késelés hírét. Palkovics László tárcavezető telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról.

A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában. A tárca bízik benne, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira.

A Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium egy kifejezetten jó nevű intézménynek számít a városban. A diákok szerint éppen ezért „sok zárkózott maximalista diáktárs van az iskolában, mivel eléggé elit helynek lehet mondani. Sokan nehezen viselik, ha nem tudnak a saját elvárásaiknak megfelelni.” A késelő diákról is ezt mondták társai. A kollégista fiú több tanulmányi versenyen is eredményesen szerepelt, legutóbb novemberben lett harmadik a csapatával.

(Index nyomán)

Kapcsolódó híreink

Elcsalták, majd kirabolták

Irányi Dániel

Toroczkai László: Mi ugyanazok maradunk, akik voltunk

Gabay Dorka

TEV felmérés: 21 százalék szerint a holokauszt kitaláció.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben