22 C
Budapest
2020. június 3., szerda
Elemi.hu
Hírek Külföld

Újabb késes támadás, ezúttal Németországban

És egy újabb Franciaországban is…

Agyonlőttek egy késes muszlim támadót a rendőrök Németországban.

A gelsenkircheni eset során egy török állampolgárságú férfi rendőrökre támadt.

A Deutsche Welle azt írja, hogy  a 37 éves török férfi először egy tárgyat dobott a rendőrautóhoz, majd később észrevették, hogy kés van az egyik kezében.
A rendőrök hiába próbálták meg felszólítani a muszlim férfit, hogy hagyja abba a támadást, az süket fülekre talált, így muszáj volt őt lelőni.

A támadó az eset során azt kiabálta, hogy  Allahu Akbar (Allah hatalmas).  A rendőrség egyelőre vizsgálja az eset körülményeit.

Az AniNews azt írja, hogy a török férfi korábban több erőszakos bűncselekményt is elkövetett. A BBC azt írja, hogy a férfi rajta volt azon a listán, akit figyeltek, hiszen militáns szervezetekhez köthető.

Tegnap hasonló eset történt Franciaországban is, sőt pénteken Párizsban is volt egy késes támadás. (Itt egy ember meghalt, két nő pedig megsebesült. )

Tegnap Metz városában egy muszlim férfi Allah Akbart kiabált és a rendőrökre támadt. A 31 éves férfiról kiderült, hogy úgynevezett S kartonja is volt, azaz terroristagyanúsként nyilvántartott bűnöző volt. A djellabát, azaz muszlim öltözetet viselő férfi rendőrökre támadott egy késsel, miközben Allah Akbart kiáltott. A késsel támadó férfi megsérült, de nincs életveszélyben. A kórházban letartóztatták.(origo)

 

Kapcsolódó híreink

Fő az óvatosság: visszahívta “rasszista” pulóvereit a Gucci

Kemény János

Ha maszkot lehet viselni, akkor lehessen burkát is?

Dunai Tibor

A magyar minimálbér éri a legkevesebbet a régióban

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben