22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Gazdaság Hírek

Újabb Duna-híd épül

A Kalocsa és Paks közötti új Duna-híd tervezésére és kivitelezésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A felhívás szerint a feladat két részből áll:
– Az első rész tartalmazza a hidat, továbbá a 13,2 kilométeres egybefüggő kétszer egysávos új közút megépítését, a 2,9 kilométer meglévő útszakasz átépítését, továbbá 3 új körforgalmi csomópontot és 2 meglévő szintbeni csomópont átépítését. Az út az M6-os autópályára vezeti rá a forgalmat.
– A második rész pedig egy 11,2 kilométeres kétszer egysávos új utat, továbbá egy 1,5 kilométeres meglévő útszakasz-átépítést, és 2 meglévő szintbeni csomópont átépítést tartalmaz.

Ez az út Gerjen és Paks között húzódik.

Az első részre az tehet ajánlatot, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közúti híd építéséből legalább nettó 20 milliárd forint árbevétele származott. A második résznél országos közút építéséből kellett szert tenni nettó 5 milliárd forintos árbevételre.

Az ajánlattételi határidő február 24. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 30 súlyszámmal szerepel.

(origo, kép illusztráció)

Kapcsolódó híreink

Részegen balesetezett, még drogot is találtak nála

Kemény János

A magyar lakosság 1/5-e különösen veszélyeztetett

Kemény János

Saját zsebre bírságolt a rendőr, 6 évre ítélték

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben