14.6 C
Budapest
2020. május 28., csütörtök
Elemi.hu
Hírek Sport

Új Puskás Stadion: 500 parkolóhely lesz 68 ezer nézőre. Információk.

Készpénzzel fizetni nem lehet…

A Puskás Ferenc Stadion pénteki nyitórendezvényével, a Magyarország–Uruguay meccsel kapcsolatban a rendezvény leghálátlanabb elemére hívta fel a figyelmet Zugló polgármestere. A kerület  vezetője a stadion megközelítési lehetőségeiről azt mondta, jelezték a beruházó felé, hogy a létesítmény nagyságához és várható látogatottságához képest nagyon kevés parkoló épült – írta a Zugló.hu.

A stadion látogatói számára mindössze egy ötszáz férőhelyes VIP-parkolót alakítottak ki, amely nincs arányban a 68 ezres tömeggel. Ezért arra kérnénk mindenkit, hogy kizárólag közösségi közlekedéssel érkezzen majd a megnyitóra, illetve az azt követő mérkőzésre, mert a stadion környéke aznap 15 órától éjfélig hermetikusan le lesz zárva.

Ez azt jelenti, hogy még az ott lakók sem tudnak majd ki- vagy behajtani a lezárt területre. Ezért tőlük is megértést kér a polgármester, illetve azt, hogy aznap vagy hagyják otthon az autójukat, vagy máshol parkoljanak le.

A BRFK szerdán részletes közleményben megjelölte, hogy a Thököly út – Hungária körút – Kerepesi út által határolt területen belül pontosan hol tilos a megállás már reggel 7 órától, és hogy 15 órától pontosan mely területet zárják le. A tilalom este 23 óráig tart. A megállási tilalommal érintett útszakaszokról a megállási tilalom hatályba lépését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság a járműveket elszállíttatja.

A Puskás Aréna Facebook-oldalán szerdán arra hívták fel a figyelmet a szervezők, hogy a stadionban nem lehet majd készpénzzel fizetni. Az MLSZ ezt a szurkoló minél gyorsabb és gördülékenyebb kiszolgálásával indokolta.

A zenei fesztiválokhoz hasonlóan háromféle módon lehet fizethetnek a nézők:

kiváltható arénakártyával,
érintéses bankkártyával,
és erre alkalmas mobiltelefonnal.

Az arénakártyáért 500 forint letéti díjat kell fizetni, ami visszajár, ha még a helyszínen váltják vissza a plasztik kártyát. A poszthoz mellékelt ábra alapján a feltöltéshez készpénzt is elfogadnak.

A szurkolók számára fontos, hogy csak azokon a kapukon tudnak majd bejutni, ahová a jegyük szól. Más kapucsoporthoz tartozó jeggyel nem lehet belépni a forgóvillán. A drukkereknek érkezéskor elő kell készíteniük a személyi okmányukat, ugyanis azt a jegyek érvényesítésekor ellenőrzik.
A stadionba biztonsági okokból A4-esnél nagyobb méretű szatyrot, hátizsákot, valamint esernyőt és profi fényképezőgépet sem lehet bevinni.
A Stefánia és a Dózsa György úthoz közel két-két csomagmegőrző konténer lesz felállítva, amelyek ingyenesen igénybe vehetők.

Kapcsolódó híreink

Egy év börtönt kaptak a röszkei határon áttörő migránsok

Dunai Tibor

Franciaországban hatékony gyógyszert találtak a súlyos esetek kezelésére

Dunai Tibor

Aláírták: Az Egyesült Királyság egy hét múlva kilép az Unióból

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben