UEFA Maffia: Betiltották a Fradi 56-os koreográfiáját

A Ferencváros első és egyben legnagyobb szervezett szurkolói csoportja a Green Monsters, ismét méretes látvánnyal készült a csapat soron következő Európa Liga meccsére. Azaz csak készült volna, mert az UEFA közbeszólt.

November 7-én játszott a Fradi a CSZKA Moszkvával az Európa Liga csoportkörében, így a szurkolók az európai porondra méltó koreográfiával várták a ruszkikat. Szabályosan jelentették le a tervezett korográfiát, azonban az UEFÁ-nak nem tetszett, így rögtön be is tiltotta. Az indoklás az, hogy a látványt politikai üzenetként, állásfoglalásként értelmezik. Értik, a ruszkik ellen november 7-én, néhány nappal az 56-os forradalom leverése után… A Ferencváros vezetői végig a szurkolók mellett álltak az ügyben, de ez is kevésnek bizonyult.

Előre mind pesti srácok!
A betiltott látvány így nézett volna ki

Innen pedig olvassák el a Green Monsters közleményét: “Felháborítónak tartjuk, ahogy a futball vezetői állnak a szurkolókhoz idehaza és nemzetközi téren egyaránt. A jövőben biztosan szervezetten fogunk fellépni ellenük, a szurkolók és a hangulat üldözése ellen. A hangulatnak és a fanatizmusnak is köszönhetően újra ott vagyunk az európai küzdelmekben hosszú idő után. A mérkőzések szerves része a bemutatott látvány, melynek elkészítésére nem kevés energiát és pénzt fordítottunk. Ehhez pedig a TI hozzájarulásotok is elengedhetetlen volt a gyűjtőurnáknál. Ezt köszönjük még egyszer!” 

Az szurkolói körökben az Európai Labdarúgó Szövetséget UEFA MAFIÁNAK hívják, szinte nincs olyan komolyabb szurkolói csoport, akik ne készítettek volna legalább egy kiírást róluk.