16.7 C
Budapest
2020. május 25., hétfő
Elemi.hu
Belföld

Tűzgyújtással emlékeznek Trianonra június 4-én

A gyujtsukmeg.ma oldalon lehet csatlakozni a kezdeményezéshez.

„Szent István király ezeresztendős keresztény államiságát a Kárpát-medencében Trianonnál pont egy évszázada zúzták szét, feldarabolva az országot. Tíz évvel ezelőtt az Országgyűlés a kettős állampolgárságról szóló törvényben az elcsatolt területeken élő és a világban szétszóródott magyarokat közjogi értelemben is a nemzet részévé, június 4-ét pedig a Nemzeti Összetartozás Emléknapjává tette”

– áll a kezdeményezés oldalán.

Az Összetartozásunk Tüze rendezvény ötletgazdája és szervezője a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, társszervezője a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma és tagszervezetei, vagyis a világban működő magyar cserkészszövetségek.

Cikkünk megírásának pillanatában már 171 településről 278 tűzrakóhelyet regisztráltak, 15 országból.

(Mandiner.hu)

Kapcsolódó híreink

Megmutatjuk a Deák téri gyilkost és bandáját

szilardkrebsik

Hármast kapott, ezért szurkálta össze tanárát a győri diák

Irányi Dániel

Kigyulladt egy vendégmunkásokat szállító busz Szigetszentmiklósnál

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben