20.9 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Bűnügy Hírek

Tűvel átszúrt szalonnadarabokat szórtak szét a vakvezető kutyáknak

Tűvel átszúrt szalonnadarabokat szórtak szét Szolnokon a megyei vakok és gyengénlátók egyesületének irodája előtt, ahol vakvezető kutyák is dolgoznak – írja a Blikk. Az eset hatalmas közfelháborodást keltett.

A lapnak az egyik látásársérült nő azt mondta, hogy bár a vakvezető kutyákra nem kötelező a szájkosár, ő a kutya biztonsága érdekében mégis ráaadja ezeken a helyeken.

A vakvezető kutyák vannak a leginkább kiszolgáltatva az ilyen gonoszságnak, mert látássérült gazdáik nem minden esetben képesek megakadályozni, hogy a kutyák megegyenek valamit
– mondta a Blikknek Komondi Piroska. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakmai vezetője azt is hozzátette, hogy bár a hámban dolgozó vakvezető kutyákat megtanítják arra, hogy munka közben ne egyenek fel semmit a földről és ne fogadjanak el ételt idegenektől, ők sem gépek, nekik is lehet egy gyengébb pillanatuk, amikor győznek az ösztönök.

Forrás: origó

Kapcsolódó híreink

Felzárkóztatásra váró tini zaklatta a gyerekét, de a TEK őt vitte el

bojtilaszlo

Fodrászszalonból lopott egy nő (videóval)

Irányi Dániel

A francia kormány teljesíti a tüntető kórházi dolgozók követeléseit

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben