25.8 C
Budapest
2020. július 15., szerda
Elemi.hu
Bűnügy

Tudtuk nélkül adták el prostituáltnak a szabolcsi lányokat

A két férfi és egy nő vádlott közül az egyik férfi azzal az ígérettel csalta az ország keleti részéről Győrbe a két sértettet, hogy ott már nem kell a testüket árulniuk. Győrben azonban fejenként kétszázezer forintért értékesítette őket. A sértetteket megvásárló nő pedig az élettársával együtt bezárva tartotta a nőket, prostituálta őket és elvették a jövedelmüket is.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint a két sértettet – akik közül az egyik a cselekmény elkövetésekor kiskorú volt – a férfi korábbról ismerte. Őket azzal tévesztette meg, hogy segíteni szeretne nekik, elviszi őket Győrbe egy kedves nőhöz, akire csupán mosni és főzni kell.

Az eleve kiszolgáltatott helyzetben lévő, korábban intézetben nevelkedő sértettek még aznap elfogadták az ajánlatot és 2018 tavaszán Győrbe utaztak a férfival. A férfi már ekkor megbeszélte a nőismerősével a két sértett eladását. Tudta ugyanis a nőről, hogy a két győri lakása szobáinak – napi tízezer forintos áron – prostitúció céljából történő kiadásából él.

A sértettek Győrbe érkezésük után másnap tudták meg, hogy prostitúció céljából értékesítették őket, az eladási árakat pedig le kell dolgozniuk. A sértetteket megvásárló nő és az élettársa azzal fenyegette meg a lányokat, hogy a követelés nem teljesítése esetén eladják őket Budapesten, ahol még keményebb körülmények közé kerülnek majd.

A sértettekről a nő erotikus fotókat készített, amiket az élettársa hirdetési oldalakon jelentetett meg, majd azt is meghatározták és meghirdették, hogy milyen jellegű szexuális szolgáltatást fognak nyújtani a sértettek.

A sértettek bevételét a vádlottak elvették, a lakás bejárati ajtaját pedig zárva tartották. A sértettek – mindenüket hátrahagyva – úgy tudtak megszökni, hogy a lakásba érkező újabb prostituált az ajtóban felejtette a kulcsot.

A vádlottak terhére rótt két rendbeli minősített emberkereskedelem, a nő és élettársa terhére ezen felül rótt prostitúció elősegítésének bűntette miatt velük szemben több, mint húsz év szabadságvesztés is kiszabható.

Kapcsolódó híreink

Botokkal esett egymásnak két család Szombathelyen

Kiss Albert

Kutyáját uszította a rendőrökre egy ittas szabolcsi férfi

Dunai Tibor

Kivégzéssel fenyegette testvérét és sógorát a többszörös visszaeső férfi

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben