17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Külföld

Tudományos mérföldkő? Német kutatók kifejlesztették egy koronavírus elleni inhalációs spray-t

Korszakalkotó tudományos áttörésről ír az Alternative für Deutschland (AFD) párt honlapja, kik a Scinexx elnevezésű tudományos portálra hivatkoznak. 

A Lübecki Egyetem német kutatóinak sikerült dekódolni egy olyan enzimet, amelyre a koronavírusnak szüksége van a szaporodáshoz.

Ennek alapján kifejlesztettek egy inhalációs spray-t, amely “inhibitorként” működik.

Megakadályozza a vírus terjedését egy fertőzött betegben, a két leginkább érintett szervben: a tüdőben és a vesében. Ezt a hatóanyagot azonban csak egerekben tesztelték sikeresen. A belélegzett hatóanyag pontosan oda jutott, ahova kellett neki, és azonnal megállította a vírus szaporodását mindkét szervben. A túl gyors reményt azonban azonnal meg kell fékezni: eltarthat egy ideig, amíg az inhibitort emberben tesztelik, majd végül jóváhagyják.

Valószínűleg nem fogják használni ebben a világjárványban.

Mivel azonban feltételezhető, hogy a koronavírus a jövőben továbbra is kiváltja a fertőzés hullámait, az anyag már megakadályozhatja a terjedését, és sok életet menthet.

Kapcsolódó híreink

Három hónapra kitiltották Irakból a Reuters hírügynökséget

Kiss Albert

Vérengzést hajtottak végre fegyveresek egy mexikói indián faluban

Szabó Norbert

A nemi erőszak áldozata „bűntudatot érez”, mert az őt megerőszakoló szomáliait deportálták

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben