22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Hírek Külföld

Trump 1500 katonát küld a Közel-Keletre.

Többnyire védelmi feladatokkal…

 

Donald Trump amerikai elnök jóváhagyta 1500 amerikai katona küldését a Közel-Keletre.

– Körülbelül 1500 ember lesz – mondta Trump a Fehér Házban, amikor elutazott Japánba. – Védelmet akarunk.

A telepítés az elkövetkező hetekben történik, az Associated Press szerint. Az erők elsődleges feladata és tevékenysége „védekező jellegű lenne ” , mondta.

Az amerikai elnök elutasította azt a spekulációt, hogy a telepítés tovább növelné a feszültségeket Washington és Teherán között.

– Nem hiszem, hogy Irán harcolni akar. Szinte biztos vagyok benne, hogy Irán nem akar harcolni velünk – mondta Trump.

Patrick Shanahan védelmi miniszter elismerte a csütörtökön történő telepítést, de tagadta a sajtóban megjelent híreket, hogy a Pentagon valójában 5 000-10 000 katonát küld a régióba.

Május eleje óta Washington figyelmeztetéseket kapott az Egyesült Államok érdekeit és szövetségeseit érintő iráni fenyegetésről, de egyelőre nem részletezték, hogy mi lehet ez a fenyegetés.

Teherán tagadta a vádakat. Az iráni elnök, Hassan Rouhani, csütörtökön ígéretet tett, hogy soha „ nem adja fel országuk a függetlenségi céljait”, még akkor sem, ha „ellenségeik… bombázzák a földjüket.”

 

 

Kapcsolódó híreink

Számolják fel a közterületeken is a kommunizmus maradványait!

Kiss Albert

Narkós okozott balesetet, csak pénzbüntetést kapott

Kiss Albert

Szobrot kapott a balta, amivel leverték az usankát

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben