17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Külföld

Törökország bekeményít a görög határnál

A szerdai nap folyamán egy videó látott napvilágot, amit a Greek Reporter készített. Ezen a török rendőrök láthatók, akik könnygázzal lövöldöznek a görög határnál, az Evros folyóhoz közel, nem messze Kastanies falujától.

Turkish police fire tear gas at Greek border

The footage obtained by Greek Reporter appears to show members of the Turkish security forces firing tear gas towards the border with Greece on Wednesday morning. It is not yet confirmed whether the chemicals were directed against Greek forces on the other side of the border or migrants who have converged on the Turkish side.

Közzétette: Greek Reporter – 2020. március 4., szerda

A videón jól látható, legalább négy könnygázgránátot lőnek ki a határon védekező görög erők és migránsok közé. A felvételből nem derül ki, hogy a törökök célpontjai a migránsok, vagy pedig a görög határvédők voltak-e, akik nagy erőkkel védelmezik Európát.

Egyik verzió sem zárható ki, hiszen Törökország már egy héttel ez előtt is részletes útvonaltervet közölt az illegális bevándorlóknak, megjelölve az útvonalakat, hogyan juthatnak el a legkönnyebben a számukra kívánatos országokba. Ezzel ösztönözve őket a mielőbbi távozásra.

Valószínűleg még Ankarát is meglepte a görög kormány magatartása, hiszen korábban feltétel nélkül beengedtek minden érkezőt, most azonban kőkemény ellenállást tanúsítanak, aminek köszönhetően valamennyi migráns Törökországban ragadt. Ha Görögország nem törik meg a hatalmas nyomás alatt, és az EU se megy bele újabb pénzek kifizetésébe Törökországnak, akkor vajon mit lép Erdogan?

(voiceofeurope.com nyomán)

Kapcsolódó híreink

Boris Johnson stabil állapotban van, reagál a kezelésre

Dunai Tibor

Tovább romlik a járványhelyzet

Dunai Tibor

Annyi pénzt akar George Floyd családja perelni, hogy soha többé ne kelljen dolgozniuk

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben