26.1 C
Budapest
2020. július 3., péntek
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Környezetvédelem

Töménytelen mennyiségű szemetet hozott az áradó Tisza

Múlt hét folyamán hatalmas árhullám indult meg a Tisza felső szakaszain és a Szamoson. A víz hatalmas mennyiségű szemetet hozott hazánkba Ukrajnából és Romániából.

A szakemberek kedd reggelig 911 köbméter vegyes hulladéktól tisztították meg a folyót.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatójából kiderült, hogy a Tisza medrének teljes szélességében érkező úszó hulladékot, szemetet és más idegen anyagokat Aranyosapátinál néhány napos, míg Vásárosnaménynál tíznapos időtartamban, részleges mederelzárással távolították el a nyíregyházi vízügyi szakemberek.

Folyamatosan érkezik a szemét a Tiszán

Folyamatosan érkezik a műanyagszemét a Tiszán és a Szamoson. Vásárosnaményban a sodrásba beeresztett hajókkal terelik, majd markolókkal és kézi elővel halásszák ki a vízből a vízügy munkatársai a szemetet

Közzétette: Három Határ Hírei – 2020. június 21., vasárnap

Forrás: Bodnár Zsolt (Három Határ Hírei)/facebook.com

Úgy tűnik tehát, hiába hívta fel a figyelmet a problémára már tavaly októberben a Mi Hazánk Mozgalom, és dr. Fülöp Erik hiába szólította fel a kormányt, lépjen fel végre a környező országok környezetszennyező magatartásával szemben, kérése mindmáig süket fülekre talált, így hazánk szennyezése továbbra is zavartalanul folyhat.

(Időkép.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

Új nevet kap a bécsi Szerecsen Gyógyszertár, mivel többen kirekesztőnek tartották a korábbit

Szabó Norbert

Itt vannak a dunaújvárosi fegyveres “betámadás” gyanúsítottjai

Dunai Tibor

Az atomhatalmak szakadatlanul modernizálják arzenáljukat

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben