22 C
Budapest
2020. június 3., szerda
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Környezetvédelem

Tömeges delfinpusztulás Franciországnál

Az év eleje óta nagyjából 670 delfin teteme vetődött partra az Atlanti-óceán franciaországi szakaszán. A tengeri emlősökkel és madarakkal foglalkozó Pelagis Obszervatórium szerint január eleje óta több partra vetődést tapasztaltak, mint az előző év azonos időszakában.

Az elpusztult állatok száma valószínűleg ennél is magasabb, mivel a tetemek egy része az óceán fenekére süllyed.

Matthieu Authier, a La Rochelle-i Egyetem és a Pelagis Obszervatórium munkatársa szerint a legsúlyosabban érintett terület idén a Vizcayai-öböl partvonala, különösen az északnyugat-franciaországi Vendée és Bretagne régiókban. Az állatok jelentős részén halászháló nyomai láthatóak. Az állatvédelmi aktivisták szerint a sűrű szövésű hálók a felelősek a delfinek pusztulásáért.

A francia kormány idén kidolgozott egy tervet a delfinek védelmére, amely a téli időszakban kötelezővé tenné bizonyos fenékhálós halászhajók számára akusztikus jeleket kibocsátó eszközök használatát.

Forrás: MTI

Kapcsolódó híreink

Török belügyminiszter: Eddig csaknem 118 ezer migráns hagyta el az országot az EU irányába

Szabó Norbert

Nem engedik az olaszok két menekültszállító hajó kikötését.

bojtilaszlo

Váratlanul gyors a kínai gazdasági feltámadás – van azonban egy fenyegető tényező

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben