20.9 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Hírek

Tőkés legyőzte a bíróságon a szekusokat, akik őt magyar kémnek nevezték

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke másodfokon megnyerte a rágalmazási pert – írja Főtér.ro.

Tőkés László másodfokon megnyerte a pert a bukaresti táblabíróságon az őt hazaárulónak és idegen kémnek nevező volt Szekuritáté-tisztek és az Antena 3 ellen.

Filip Teodorescu, a Szekuritáté kémelhárításának korábbi helyettes parancsnoka és Ioan Talpeș, a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) volt igazgatója

azt állították 2014 szeptemberében az Antena 3 hírtelevízió műsorában, hogy Tőkés László 1989-ben a magyar titkosszolgálat fizetett ügynöke volt.

Tőkés rágalmazási pert indított ellenük, amit a törvényszék alapfokon megalapozatlannak minősített, még 2016-ban.

A szekusok egy 20 ezer lejnyi magyarországi egyházi adomány átvételéről 1989 októberében írt elismervénnyel próbálták bizonygatni, hogy Tőkés a magyar titkosszolgálatnak dolgozott, a fellebbviteli tárgyaláson azonban Tőkés ügyvédje, Kincses Előd két olyan magyarországi tanú meghallgatását kérte, akik igazolták, hogy a szóban forgó összeg az üldözött, nélkülöző lelkészcsalád megsegítésére gyűjtött adomány volt.

A bíróság másodfokon megítélte a Tőkés László által kért egy lejes erkölcsi kártérítést. Ezt Filip Teodorescunak, Ioan Talpeșnek, az Antena 3 hírtelevíziónak és Mihai Gâdea műsorvezetőnek kell összedobni nagy nehezen. A bepanaszoltaknak kell fizetniük Tőkés László 3300 lejes perköltségét is.

(foter.ro)

Kapcsolódó híreink

A Fidesz feladta az úzvölgyi temetőt.

bojtilaszlo

16 útvonalon indít járatokat Budapestről a Wizz Air májusban

Dunai Tibor

Felrúgott egy nőt a villamoson, keresi a rendőrség

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben