28.8 C
Budapest
2020. augusztus 13., csütörtök
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Többszörös visszaeső késelt Budapesten, a vád letöltendő fegyházbüntetést kér

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz egy férfi ellen, aki az élettársa korábbi párját többször megszúrta egy buszmegállóban.

 Az ötven éves férfi 2019. április 21-én az esti órákban, a IX. kerület, Soroksári út – Angyal utca kereszteződésében levő buszmegállóban az élettársával, és a nő korábbi párjával együtt italozott és beszélgetett.

A vádlott egyszer csak kést rántott és többször a vállán, a hasán és a nyakán megszúrta párja korábbi élettársát. Az utolsó szúrástól a sértett féltérdre esett, majd miután észlelte, hogy vérzik a nyaka, lement az aluljáróba segítséget kérni. A megtámadott férfit a kiérkező mentők kórházba szállították, ahol megműtötték. A késelés következtében a sértett közvetett életveszélyes sérülést szenvedett, a támadott testtájékra, az elkövetés eszközére valamint a kifejtett erő nagyságára figyelemmel fennállt a halálos sérülés bekövetkeztének a reális esélye.

A Fővárosi Főügyészség az ötvenéves férfival szemben többszörös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt, és letöltendő fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást indítványozott, valamint azt, hogy a bíróság állapítsa meg, a vádlott nem bocsájtható feltételes szabadságra.

Kapcsolódó híreink

A koronavírus áldozata: a fogyasztó!

Joó György

Ítélet született a saját fiát megkéselő apa ügyében

Kiss Albert

Nem lehet elég korán kezdeni, erőszak már gyerekkorban is

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben