26.1 C
Budapest
2020. július 3., péntek
Elemi.hu
Külföld

Többen meghaltak dél-szudáni etnikai összecsapásokban

Legalább 45-en vesztették életüket Dél-Szudánban kitört etnikai összecsapásokban – közölte az északi Warrap állam egyik tisztségviselője kedden.

A tájékoztatás szerint a halottakon kívül legkevesebb 18 sebesültjük van a történteknek. Andrew Deng helyi vezető a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az Atok Buk népcsoporthoz tartozó, állig felfegyverzett férfiak támadták meg az Apuk Parek népcsoport falvait Észak-Tonj megyében.

Deng szerint több falut porig égettek, és lakosok ezrei menekültek el a térségből.

A helyi hatóságok szerint a rajtaütés bosszú volt egy hasonló esetért, amely néhány héttel korábban történt.

Etnikai villongások évszázadok óta zajlanak a kelet-afrikai államokban. A támadások során gyakran elhajtják a jószágot, és nem ritkán elhurcolják a rivális népcsoport gyerekeit is, hogy házi rabszolgákként használják őket.

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) június elején figyelmeztetett, hogy ismét növekedőben vannak az etnikai ellentétek és a fegyveres erőszak Dél-Szudán különböző régióiban.

“Sebészcsapataink túlóráznak, miközben a – koronavírus-járvány nyomán elrendelt – országos és nemzetközi utazási korlátozások miatt csak nehezen kapnak erősítést” – közölte az ICRC.

A 12 és fél millió lakosú Dél-Szudánban eddig 1989 fertőzöttet és 36 halálesetet jelentettek a Covid-19-betegség következtében.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Négy palesztin sérült meg egy izraeli támadásában

Kiss Albert

Újabb késelés Angliában, három halott

Kiss Albert

Izrael készen áll az iráni csapatok bombázására Libanonban és Szíriában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben