18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Külföld

Több százan fertőződtek meg stockholmi idősotthonokban

Stockholmi idősotthonokban mintegy 250 ember fertőződött meg a koronavírussal, közülük sokan más betegségekben is szenvednek – közölte az SVT televízió adásában csütörtökön az otthonokat ellátó szolgálat képviselője.

Eddig ötvenen haltak meg – mondta Stefan Amér, a Familjeläkarna szolgálat vezetője. A szervezet végzi el a stockholmi régió idősotthonai majdnem felének orvosi ellátását a televíziócsatorna szerint.

Egyelőre nem tudni, összesen hányan betegedtek meg az új koronavírus okozta Covid-19 kórban a stockholmi idősotthonokban.

“Jelzéseket kaptunk Stockholmból és az ország más részeiből is, hogy sok az eset az idősotthonokban” – mondta el Anders Tegnell, a svéd Állami Közegészségügyi Hivatal epidemiológusa napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Az idősek hatékonyabb védelme érdekében a svéd kormány a héten látogatási tilalmat rendelt el az ország összes idősotthonában.

Svédországban eddig 282 beteg hunyt el a Covid-19 következtében, közülük 178-an Stockholm régiójában. Az országban csütörtök délutánig csaknem 5500-ra rúgott az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma.

(MTI)

 

Kapcsolódó híreink

Nemzeti Régiók: több mint negyedmillió aláírást gyűjtöttek már, meghosszabbítanák a határidőt

Kiss Albert

Milyen jövő vár Svédországra?

Irányi Dániel

Iránban több mint hétszázan haltak meg metilalkohol-mérgezésben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben