28.5 C
Budapest
2020. július 2., csütörtök
Elemi.hu
Hírek Külföld

Több embert megöltek fegyveresek Burkina Faso keleti részén

Mintegy harminc embert megöltek ismeretlen fegyveresek szombaton Burkina Faso keleti részén – mondták el helyiek vasárnap az AFP francia hírügynökségnek.

Biztonsági források szerint iszlamista terroristák hajtották végre a mészárlást.
“Motorokkal gázoltak az emberek közé a piacon, és lőni kezdtek. Főleg azokra, akik menekülni próbáltak” – mesélte el az AFP-nek egy helyi lakos Kompienbigából. Azt is elmondta, hogy nehéz megbecsülni a halálos áldozatok számát, mert mindenütt holttestek hevertek.

Egy név nélkül nyilatkozó biztonsági forrás megerősítette, hogy motorkerékpáron érkező iszlamista szélsőségesek nyitottak tüzet az emberekre, akik a szombaton rendszeresen megtartott állatvásáron vettek részt. Egy helyi politikus több tucat halottról számolt be, és elmondta, hogy főleg helyi vásárlók és piacozók haltak meg a támadásban.

Pénteken iszlamista szélsőségesek vásározók egy konvoját is megtámadták, és megöltek közülük 15 embert. Burkina Fasóban 2015 óta több mint 900 ember halt már meg dzsihadista támadásokban, és 860 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát.

Forrás: MTI, képünk illusztráció

Kapcsolódó híreink

Budapesti korlátozások: a Margitszigetet lezárják, a Városligetet nem

Dunai Tibor

Pakusza: Csak a felelős gyermekvállalást tudom támogatni

Dunai Tibor

Egyszer már kigyógyultak, de újra pozitív lett 91 ember koronavírus-tesztje

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben