28.8 C
Budapest
2020. augusztus 13., csütörtök
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Tizenöt év börtönre ítélték az egyiptomi változások egyik vezéralakját

Megerősítette szombaton a kairói semmitőszék az Ahmed Dúmára, a Hoszni Mubarak elnököt 2011-ben eltávolító egyiptomi tömegmegmozdulások egyik kulcsfigurájára kiszabott 15 éves börtönbüntetést.

A 34 éves Dúma 2013 óta ül börtönben. Illegális gyülekezés, szúró és vágó fegyver, Molotov-koktél birtoklása és a fegyveres erők tagjai elleni erőszak miatt 2015-ben életfogytiglani börtönre ítélték.

A fellebbviteli bíróság 2019-ben ezt 15 év börtönre és 6 millió font (mintegy 117 millió forint) pénzbírságra változtatta. Ezt a döntést hagyta helyben szombaton a semmitőszék.

“Az ítélet végleges. További fellebbezésnek nincs helye” – közölte a bíróság.

A Hoszni Mubarak elüldözése után elnökké választott Mohamed Morszi ellen 2013-ban elkövetett államcsíny révén került hatalomra a később meg is választott Abdel-Fattáh esz-Szíszi, aki jogvédők szerint elnyomja a másként gondolkodókat.

Forrás: MTI

Kapcsolódó híreink

Rálőttek egy ukrán képviselőre Kijevben

Szabó Norbert

Török humor: Ankara nem kérte arra a szíriai menekülteket, hogy hagyják el az országot

Szabó Norbert

Elszabadultak az árak Magyarországon

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben