18.8 C
Budapest
2020. június 7., vasárnap
Elemi.hu
Belföld Hírek

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje Csanádpalotánál

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a csanádpalotai magyar-román autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán.

Több órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre a gyulai és az ártándi határátkelőnél is.

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délután közölte, az M43-as autópályán több mint 35 kilométeres kamionsor alakult ki a Romániába tartó tehergépjárművekből.

Hozzátette: a személyforgalomban a kilépőoldalon háromórás a várakozás.

A román és magyar hatóságok az átkelőhelyen a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki: hét sávon ellenőrzik közösen a kilépő kamionforgalmat, haton pedig a személyforgalmat.

Az M43-as autópályán a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását – tudatta a százados.

A fuvarozók közül akik tehetik, igénybe veszik a nagylaki közúti határátkelőhelyet is, ahol délután szintén jelentős, akár hatórás várakozási idővel számolhatnak.

Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a kamionsor 39 kilométeres, a Rákóczi-telepi csomópontig ér.
A gyulai határátkelőnél három órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre – mondta Feuerwerker Béla, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az MTI helyszíni információi szerint a kamionsor több kilométer hosszú a gyulai elkerülőúton, az Elek-Kétegyháza körforgalomig áll a sor.

A police.hu adatai szerint a szintén romániai határszakaszon Ártándnál 3 órát kell várakozniuk a teherfuvarozóknak.

MTI

Kapcsolódó híreink

Heroincsempész akadt horogra

Kemény János

Putyin felhatalmazta az orosz kormányt a rendkívüli állapot kihirdetésére

Dunai Tibor

Testvérek közötti késelés karácsonykor

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben