28.5 C
Budapest
2020. július 2., csütörtök
Elemi.hu
Kiemelt Környezetvédelem Külföld

Tizenkét méteres bálnatetem sodródott partra Nagy-Britanniában

 Egy 12 méteres bálnatetem sodródott partra pénteken a délkelet-angliai Essex megyében

Az interneten közzétett képeken látszik, ahogy a nagytestű emlős, feltehetőleg egy közönséges barázdásbálna, élettelenül fekszik a hátán Clacton-on-Sea egyik homokos partjának közelében.

A British Divers Marine Life Rescue nevű jótékonysági szervezet a tetem mérete alapján arra következtet, hogy fiatal példányról lehet szó.

A Tengerészet és Parti Őrség Hivatalának közlése szerint a rendőrök azután érkeztek ki a helyszínre, hogy péntek hajnalban bejelentések érkeztek egy “méretes objektumról” a parton.

 

Az essexi rendőrség lezárta a területet, felszólította a helyieket, hogy ne közelítsék meg a tetemet, amelynek elszállítását már szervezik.
A közönséges barázdásbálna a világ második legnagyobb emlőse a kék bálna után. A Természetvédelmi Világalap (WWF) a veszélyeztetett fajok közé sorolja.

MTI

Kapcsolódó híreink

Bécsbe akarta csempészni honfitársait egy szír embercsempész

Dunai Tibor

Izrael légicsapást mért az Irán-párti milíciák homszi állásaira – FRISSÍTETT 

Dunai Tibor

Világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben