-4 C
Budapest
2020. április 3., péntek
Elemi.hu
Külföld

Születésig lehetővé teszi az abortuszt az új-zélandi törvény

Az új-zélandi parlament 68-51 arányban fogadta el azt az új abortusz-törvényt, ami a világon precendens nélküli lehetőségeket ad azok kezébe, akik a terhesség művi megszakítása mellett döntenek – írja a Right to Life oldalra hivatkozva a Danube Institute.

Az új törvény többek között kérésre, bármilyen indokkal, egészen születésig lehetővé teszi az abortuszt. Ezen kívül mostantól elfogadható indoknak számít a nemi szelekció, vagy az olyan enyhe méhen belüli elváltozások is, mint a nyúlszáj. Továbbá nem szükséges orvosnak jelen lenni a beavatkozásnál, a 20 hétnél idősebb magzatoknak nem kell fájdalomcsillapítót adni, az abortuszt túlélő és világra jött újszülötteket pedig nem kötelező orvosilag ellátni – írja a Danube Institute.

A közvéleménykutatások szerint a törvény támogatása rendkívül alacsony az országban, a felső határ születésig való kitolásával például csak a megkérdezett nők 2%-a értett egyet, a nemi szelekción alapuló abortuszt pedig 93%-uk elítélte.

Az új-zélandi miniszterelnöknek siettetnie kellett a folyamatot, a miniszterelnök ugyanis az utolsó bizottsági ülést és a parlamenti szavazást is egy napra tette, hogy a koronavírus-pánik leple alatt könnyen átmehessen a sokak által ellenzett törvény.

(Danube Institute)

Kapcsolódó híreink

Összecsapások Indiában, gyújtogatások, sok halott

Kiss Albert

Kasztrálhatják a 7 éves fiút, a bíróságon vesztett az apa

bojtilaszlo

Belgium: 77 éves asszonyt raboltak ki fiatal migránsok

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben