20.9 C
Budapest
2020. augusztus 3., hétfő
Elemi.hu
Belföld Hírek Kiemelt

Szombaton hét repülővel érkeznek védőeszközök Magyarországra

Szombaton hét repülőgéppel, köztük a világ legnagyobb teherszállítójával érkeznek Magyarországra védőeszközök – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a szombati online sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor hozzátette: a szállítmányok kirakodása, raktárba szállítása folyamatos, Kínából pedig egy további repülőgép, egy An-124-es típusú teherszállító is védőfelszereléseket hoz Magyarországra.

Beszámolt arról is, hogy az operatív törzs pénteken mintegy 50 kórházba és a rendőrséghez juttatott védőeszközöket, utánpótlásukat folyamatosan szervezik.

Országos tisztifőorvos:

Magyarországon megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben

Egy hónapja volt az első megbetegedések regisztrálása Magyarországon, ahol megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a jó idő ellenére is tartsák be az emberek a korlátozó intézkedéseket.

Müller Cecília felidézte: két iráni diákkal kezdődött a megbetegedés-sorozat és a járvány magyarországi kiterjedése.

Aláhúzta, világ és európai viszonylatban nézve is úgy látják, Magyarországon megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Ennek köszönhetően el tudtuk kerülni a betegség robbanásszerű terjedését.

Ezzel együtt kiemelte, a tömeges megbetegedések küszöbén vagyunk.
Kifejtette, a szociális intézményekben, köztük az idősotthonokban szigorították a bevezetett intézkedéseket, például teljes kijárási tilalmat vezettek be. Közölte: a fenntartók, például az önkormányzatok felelőssége is az elrendelt járványügyi intézkedések végrehajtása.

Azt mondta: az elmúlt napon hat beteg halt meg és 678-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon. Az elhunytak valamennyien krónikus betegségben szenvedtek. Egyikük 54 éves volt, a többiek idősebbek voltak, jellemzően 80 év körüliek – ismertette.

MTI

Kapcsolódó híreink

A pesterzsébeti MSZP-DK-Jobbik első dolga a saját bérük megemelése volt

bojtilaszlo

Az USA megkezdte a migránsok visszatoloncolását Mexikóba

Kiss Albert

“2022-re kormányra kerül Toroczkai, és visznek engem, és téged is Szibériába!”

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben