18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Külföld

Székelyek: „Zárják le Hargita megye határait!”

A székelyföldi megye a járvány által a legkevésbé érintett övezetnek számít Romániában, ezt az állapotot kellene valahogy megőrizni, írja Mezei János az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke a román belügyminiszternek – írja a Főtér.ro.

A koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében Hargita megye határainak ideiglenes lezárását kérte Marcel Vela belügyminisztertől Mezei János.

A politikus szerint egy ilyen intézkedéssel

védelmezni lehetne a megyét, amely továbbra is az ország legkevésbé érintett területe.

Mezei a Főtér.ro szerkesztőségének eljuttatott közleményében azt mondja, a korábban a Sucsáva megyei karantént elrendelő intézkedéshez hasonlóan katonai rendelet révén

a régiót le kellene zárni, ellenőrző pontokat kell felállítani, a más megyében élők átjárását pedig meg kell akadályozni

– egy ilyen intézkedés a gyergyói pártvezető szerint életeket menthetne, és az ország javát szolgálná, épp úgy, mint Suceava megye esetében. Hargita megye lezárása azért is sürgős Mezei szerint, mert a közelgő húsvéti ünnepek miatt tömegek fognak átutazni a megyén.

A székelyföldi Hargita megyében is megjelent a koronavírus, egy Franciaországból visszatért személynél mutatták ki csütörtökön – közölte honlapján a prefektus hivatala.

A csütörtök déli országos összesítésbe Hargita megye még diagnosztizált esetek nélkül került be, pár órával később adott hírt a prefektusi hivatal sajtóosztálya az első esetről.

(Főtér.ro, MTI nyomán)

 

Kapcsolódó híreink

Németország: fejszével támadott az iraki migráns

Irányi Dániel

Atomfegyver-kísérlet végrehajtását vitatták meg az amerikai kormány tagjai

Dunai Tibor

Virtuális séta a világ legnagyobb virágoskertjében

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben