24.3 C
Budapest
2020. július 11., szombat
Elemi.hu
Hírek Környezetvédelem Külföld

Szájmaszkokat sodort partra az óceán Ausztráliában

Számos szájmaszkot sodort partra az óceán Ausztráliában, Sydneytől északra, a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált védőfelszerelések egy, a hétvégén viharba került teherhajóról származhatnak – közölte szerdán az AAP ausztrál hírügynökség.

Értesülései szerint a teherhajó mintegy negyven konténert vesztett el az ítéletidőben.

Az ausztrál tengeri biztonsági hivatalhoz (AMSA) több bejelentés is érkezett arról, hogy a dél-ausztrál partokon Magenta Beach és The Entrance nevu település között szokatlan dolgokat vetett partra az óceán. A szájmaszkok mellett építőanyagokat, illetve orvosi eszközöket is találtak.
Az AMSA közölte, hogy mindezek a tárgyak szerepeltek a konténereit elvesztett APL England nevű hajó rakománylistáján. A hatóság szerint most ellenőrzik, hogy a Kínából Melbourne-be tartó teherhajót biztonságosan be tudják-e vontatni Brisbane kikötőjébe.

MTI

Kapcsolódó híreink

Kemény videó: sorozatrabló előállítása a francia Antibes külvárosából

Szabó Norbert

Miért megyek el a Horthy emlékvonulásra?

Joó György

Rendőri intézkedés közben rosszul lett és meghalt egy férfi Salgótarjánban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben