27.4 C
Budapest
2020. augusztus 11., kedd
Elemi.hu
Bűnügy

Szabadrúgás miatt verték össze a bírót

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik az Öregfiúk Bajnoksága keretében megrendezett kispályás labdarúgó mérkőzésen egy szabadrúgás megítélése miatt bántalmazták a bírót.

A vádirati tényállás szerint 2019. szeptember 4. napján, a gyöngyösi főiskola műfüves pályáján megrendezett labdarúgó mérkőzés 47. percében a játékvezető a vendégcsapat javára szabadrúgást ítélt, amely döntést igazságtalannak érezve, az egyik játékos a kelleténél indulatosabban reklamált és szidalmazta őt. Amikor ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesült, a csapattársa – a II. rendű vádlott -, a labdával másfél méterről szándékosan hátba rúgta a bírót, aki emiatt a sportszerűtlen és erőszakos magatartást tanúsító játékosnak piros lapot mutatott fel, és kiállította. Ebben a felfokozott helyzetben a korábban sárga lapot kapó vádlott nekirontott a neki ekkor háttal álló játékvezetőnek, a nyakánál fogva megragadta, meglökte, majd meg is ütötte őt. A bíró ezután ezt a játékost is kiállította, majd lefújta a mérkőzést.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a két férfival szemben nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot, melyben arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben az egyik vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, míg a másikkal szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon.

Kapcsolódó híreink

Csenyétén, a borsodi “no-go” zónában megerősítették a járőrszolgálatot

Dunai Tibor

Terrortámadás elkövetését ösztönző közel kétezer honlapot azonosítottak

Dunai Tibor

Egy csecsemő csontjait találták meg Szentendrén sitteszsákba rejtve

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben