17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Svédország: telefonos zaklatások és illegális verekedések online szervezése, büntetlenül

Egy közel-keleti migráns és pár barátja online iparágat épített a rendőrök és a jobboldali párt, a Svéd Demokraták tagjainak zaklatására. A hívásokat videóra is veszik, majd feltöltik az internetre, ahol igen nagy népszerűségnek örvend a bevándorlók körében – írja egy svéd lap, a Samhällsnytt.

A felvételek “Roast Live” név alatt több közösségi oldalra is felkerültek. A Nabbe néven ismert, 34 éves libanoni bevándorló, aki jelenleg Malmöben él, körülbelül egy éve indította útjára csatornáját.

A telefonon felhívott rendőröket, illetve politikusokat rendre retardáltnak nevezik, folyamatosan szidalmazzák őket, közben vagy az illetőnek, vagy annak édesanyjának tesznek szexuális utalásokat. Jellemző korunk kettős-mércéjére, hogy a felvételekben sem a Twitter, sem a “családbarát tartalmak” zászlóvivője, a Youtube, sem látott semmi olyat, ami az általuk megfogalmazott “közösségi szabályzat” ellen vétene, így tevékenységüket mindenféle retorzió nélkül folytathatják, ahogyan a Roast Live Facebook oldalában sem találtak semmi kivetnivalót a kék-fehér közösségi oldal üzemeltetői.

Nabbe egyébként a telefonos zaklatásokon kívül szervezője még az úgynevezett “harcművészeti eseményeknek”. Ez elvileg egy ringben lebonyolított boxmeccset jelentene két személy között, ám – ahogyan az a felvételen is látható – az esemény általában tömegverekedésbe torkollik, amit ráadásul élőben közvetítenek a különböző közösségi oldalakon.

Ezeket a rendezvényeket – noha illegálisak – következmények nélkül hirdethetik online, és még jegyeket is árulhatnak rá. Az egyik ilyen “boxmeccset” véletlenül a svéd állami TV egyik alkalmazottja is rögzítette, egészen addig, míg a szervezők észre nem vették a svéd férfit, akit ezt követően megtámadtak.

Kapcsolódó híreink

Több mint 700 holttestet gyűjtöttek össze lakásokból Ecuador legnagyobb városában

Dunai Tibor

Egyiptomi férfi csempészett szír állampolgárokat Magyarországon keresztül Ausztriába

Szabó Norbert

Amerikában lenyúlták a nagyvállalatok a kiscégeknek szánt mentőcsomagot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben