17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Svéd szurkolók védik a szobrokat

Egy svéd futball klub, az AIK szurkolói megelégelték a baloldaliak, liberálisok és antifasiszták ámokfutását. Tudják jól, a svéd államtól nem sok jót remélhetnek, így kezükbe vették a történelmi emlékművek védelmét.

Erre azért volt szükség, mert – az amerikai eseményeken felbuzdulva – egy migráns hátterű BLM aktivista megüzente, Svédország egyik leghíresebb történelmi alakjának, a botanikus, zoológus és fizikus, Carl Von Linné szobrának “dőlnie kell”.

Később felkerült a listára XII. Károly svéd király is, akinek szintén eltávolítanák a szobrát, hogy helyét egy Greta Thunbergről mintázott emlékmű vegye át.

Ezen felbuzdulva az antifa szerveződni kezdett, hogy maga döntse le Carl Von Linné szobrát. A rend(szer)őrségtől nem sok félnivalójuk van, hiszen vajmi keveset avatkoznak bele a baloldali és liberális szélsőségesek tevékenységébe, így igen bátran kezdték el terjeszteni a szóbeszédet: ők majd eljönnek a szoborért.

Arra azonban nem számítottak, hogy nacionalista érzelmű futballszurkolók egy csoportja összegyűlik a szobor védelmére. Meg is üzenték az antifának:

Gyertek. Várunk rátok.

Nem mentek.

(timesofsweden nyomán)

Kapcsolódó híreink

Fekete-Afrikába is megérkezett a vírus, összeomolhat az egészségügy

Szabó Norbert

Hadihajók ellen bevethető rakétákat tesztelt Kína

Kiss Albert

USA: kisgyermeke szeme láttára verték össze az anyukát a parkban (videóval)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben