Stuttgart: Nyílt utcán szúrt karddal a szír férfi.

By on 2019.08.01. 0 251 Views

A kazah lakótárs meghalt…

Szerdán késő délután karddal szúrta le volt lakótársát egy 28 éves férfi a Stuttgart déli részén található Fasanenhofban.

A két férfi szerda este hét óra előtt hangos vitába keveredett egymással a nyílt utcán. Az egyik szemtanúk tucatjai előtt azt kiabálta a társának, hogy “miért csináltad, miért csináltad”, majd elővett egy kardhoz hasonló eszközt, amivel többször megszúrta áldozatát. Mire a mentők odaértek, a megszúrt férfi meghalt.

A támadó biciklivel menekült el. A rendőrök nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a támadót helikopterrel is keresték. Még aznap este sikerült elfogni.

A 28 éves férfi 2015-ben a menekülthullámmal érkezett Németországba, ahol szír állampolgárként regisztrálták. Bolti lopás és rongálás miatt büntetett előéletű volt. Áldozatát, a 36 éves kazah származású német férfit ismerte, korábban lakótársak volta. A gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert.

Az eset nem sokkal azután történt, hogy Horst Seehofer német belügyminiszter bejelentette: az elmúlt hetekben történt gyilkosságok, támadások és bombafenyegetések miatt fokozzák a biztonsági intézkedéseket és a rendőri ellenőrzéseket.(index)