17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Hírek Külföld

Srí Lankán 26000 embert tartóztattak le a kijárási tilalom megsértése miatt

Srí Lankán már mintegy 26 ezer embert tartóztattak le, amiért megszegte a koronavírus-járvány terjedése ellen hozott szabályokat. Litvániában 15 ezer autóst fordított vissza a rendőrség húsvétkor ugyanezért.

A Srí Lanka-i rendőrség keddi közlése szerint csupán az utóbbi 24 óra alatt 1600 ember került rács mögé, mert nem tartotta be a március 20-a óta érvényben lévő kijárási tilalmat: indokolatlanul ténfergett az utcán, nem kellő okkal autózott, társasággal időzött közterületen, vagy szeszes italt ivott. A 26 ezer letartóztatáson kívül a rendőrség elkobozott 6700 gépjárművet.

A szigetországban a minap pár órára feloldották – területenként nem egyszerre – a tilalmat, hogy a lakosság tudjon magának élelmiszert és alapvető termékeket vásárolni.

A 22 millió lakosú Srí Lankán a legutóbbi adatok szerint eddig mindössze 218-an fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól, közülük 59-en már meggyógyultak. Vasárnapi közlés szerint a kór hét emberrel végzett.

Forrás: MTI

Kapcsolódó híreink

Folytatódnak a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségi csapásai

Kiss Albert

Koronavírus. Elkerülhetetlen a világjárvány?

Dunai Tibor

Hétvégén választ Szlovákia – Zuzana Falathovával beszélgettünk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben