22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Hírek Külföld

Sokan megtartanák: alkohol folyt a csapokból egy indiai lakóházban

Sör, brandy és rum keveréke ömlött a csapokból a dél indiai Kerala városának egyik háztömbjében, írja a BBC.

Az eset még hétfő reggel történt, amikor büdös, barna lé kezdett folyni a konyhai csapokból. A lakók a hatóságokhoz fordultak segítségért. Ezután derült ki, hogy a vízvezetéküket az illegállis alkohollal és drogokkal foglakozó hivatal tisztviselői szennyezték össze, valószínűleg véletlenül. Kiderült ugyanis, hogy egy bár bezárása után a lefoglalt hatezer liternyi alkoholt egy gödörbe öntötték még évekkel ezelőtt, ahonnan az szép lassan átszivárgott a környező talajba, majd egy kútba is.

Ugyanabba a kútba, ami a 18 lakásból álló apartmanház ivóvízellátását is biztosította a város Thrissur nevű negyedében. Az alkohol erős szaga eltántorította a lakókat, hogy igyanak a csapból, így viszont mosni sem tudtak.

„A gyerekek nem tudtak iskolába menni, és a szüleik sem dolgozni” – mondta Joshy Malyiekkal, az apartmanház tulajdonosa. A lakók szerint a kút kitisztítása legalább egy hónapig fog tartani, addig a hatóságok naponta 5000 liternyi vizet szállítanak nekik, de Malyiekkal szerint ez nem fedezi minden család napi szükségletét.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó híreink

Botka és Szanyi után Szöllősiné is kilépett az MSZP-ből

Dunai Tibor

Agrárminiszter: gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése

Dunai Tibor

Eb-pótselejtezők – Bulgáriában kezd a magyar válogatott

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben